Analýza definic činnostních rolí v základních registrech veřejné správy v ČR - Silvarová, Lenka (2015)
Diplomová práce pojednává o základních registrech a vybraných agendách, jejichž činnostní role jsou analyzovány na základě dotazníkového šetření. Podává základní přehled o e-Governmentu a základních registrech veřejné správy jako součásti e-Governmentu. Na základě dotazníkového šetření na jednotlivých katastrálních a matričních úřadech hodnotí strukturu a definice agendových činnostních rolí a stanovuje intenzitu využívání jednotlivých činnostních rolí v praxi. Zjišťuje, že činnostní role agendy A124 Katastr nemovitostí jsou definovány způsobem, který přibližně odpovídá praktickému výkonu agendy a všechny činnostní role jsou v praxi více či méně používané. Naopak u agendy A414 Matriky je počet ohlášených činnostních rolí poněkud maximalistický. Práce zjišťuje, že některé činnostní role v praxi vůbec vykonávány nejsou nebo jsou vykonávány pouze určitými úřady. U 67 % činnostních rolí agendy A124 i agendy A414 se jednoznačně podařilo prokázat, že jsou činnostní role definovány způsobem, který jednoznačně odpovídá praktickému výkonu agend, a tyto činnostní role jsou vykonávány poměrně často.