Optimalizace veřejné dopravy v centru Plzně v dlouhodobém horizontu - Kohout, Vojtěch; Mervart, Michal, 1977-; Chlad, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou veřejné dopravy v centru Plzně a její optimalizací v dlouhodobém horizontu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy veřejné dopravy a definována základní teoretická východiska pro městskou hromadnou dopravu a příměstskou dopravu. Dále jsou představeny dopravní prostředky a metody preference využívané ve veřejné dopravě, stručně je vymezen legislativní rámec veřejné dopravy. Nemalá pozornost je věnována procesům řízení dopravy, obzvláště procesu plánování. Teoretickou část uzavírá představení integrovaných dopravních systémů. V praktické části práce je rozebrán význam Plzně jakožto regionálního centra, analyzovány systémy městské hromadné dopravy a příměstské dopravy. Dále jsou popsána kritická místa v dopravním systému Plzně. Z tohoto popisu následně vychází optimalizační návrhy: vznik autobusového terminálu v ulici Šumavská v blízkosti železniční stanice Plzeň hlavní nádraží, vybudování průtahu vedoucího z Borské ulice na křižovatku Karlovarská/Lidická a využití severozápadního obchvatu města městskou hromadnou dopravou.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses