Tvorba rozvrhu pro vesnickou málotřídní školu - Šimonovská, Mirka (2016)
Málotřídní školy tvoří svým procentuálním zastoupením nemalou část všech základních škol v České republice. Na rozvrh pro tento typ základních škol jsou kladeny větší požadavky než na ostatní školy, které umožňují vyučovat každý ročník na prvním stupni zvlášť. Zejména musí být zajištěno, aby ve spojených třídách byl vyučován jeden předmět v co největším počtu vyučovacích hodin. Podrobný popis ekonomického a matematického modelu včetně interpretace výsledků se nachází ve třetí kapitole. V předchozích dvou kapitolách jsou obsaženy informace, které jsou v poslední kapitole využity. Konkrétně v první kapitole je obsažena teorie lineárního programování a ve druhé kapitole se nachází informace o málotřídních školách, přesněji o Základní škole Višňová, a zároveň o školním vzdělávacím programu.