Možnosti využití měnové politiky v podmínkách malé otevřené ekonomiky a nulových úrokových sazeb (příklad ČNB a SNB) - Suchánek, Marek (2015)
Tato práce se zabývá možnostmi využití netradičních nástrojů měnové politiky v podmínkách malé otevřené ekonomiky a nulových úrokových sazeb. V práci jsou postupně diskutovány všechny dostupné netradiční nástroje. Největší pozornost je ovšem věnována devizovým intervencím, jejichž dopady jsou demonstrovány na příkladech Švýcarska a České republiky. V obou případech je hodnocena úspěšnost použitých nástrojů a na závěr jsou obě strategie porovnávány mezi sebou.