Možnosti využití měnové politiky v podmínkách malé otevřené ekonomiky a nulových úrokových sazeb (příklad ČNB a SNB) - Suchánek, Marek; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá možnostmi využití netradičních nástrojů měnové politiky v podmínkách malé otevřené ekonomiky a nulových úrokových sazeb. V práci jsou postupně diskutovány všechny dostupné netradiční nástroje. Největší pozornost je ovšem věnována devizovým intervencím, jejichž dopady jsou demonstrovány na příkladech Švýcarska a České republiky. V obou případech je hodnocena úspěšnost použitých nástrojů a na závěr jsou obě strategie porovnávány mezi sebou.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses