Vlastní kapitál v akciové společnosti - Vaškovič, Miroslav; Šindelář, Michal; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá vlastním kapitálem v akciové společnosti z pohledu zákona o obchodních korporacích a českých účetních předpisů. První část se zabývá stručným pojednáním o akciové společnosti, pojednává o jejím postavení mezi jinými právními formami podnikání a základní charakteristice. Ve druhé části práce jsou zkoumány jednotlivé složky vlastního kapitálu a operace s nimi z pohledu zákona o obchodních korporacích a českých účetních předpisů. Třetí část práce se zabývá rozborem akciových společností se zaměřením na vykazování vlastních akcií a záloh na vyplácení podílů na zisku v těchto společnostech.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses