Analýza personálních činností ve veřejné správě - Výtisková, Iveta (2015)
Diplomová práce se v teoretické rovině věnuje problematice veřejné správy v České republice, jejím orgánům, nástrojům, vykonávaným personálním činnostem a jejich specifikům v rámci veřejné správy včetně vymezení statusu státního úředníka. Dále je pozornost věnována managementu organizačního chování ve správních organizacích. V praktické rovině je důraz kladen především na zjištění, jak probíhají vybrané personální činnosti, především hodnocení, ve vybraných úřadech veřejné správy (Generální finanční ředitelství a Úřad městského obvodu Ostrava-Jih) a také, jaký styl řízení vedoucí pracovníci těchto úřadů nejčastěji uplatňují.