Přeshraniční fúze - Janušová, Vlasta (2016)
Diplomová práce "Přeshraniční fúze" má za cíl analýzu přeshraničních fúzí se zapojením společností z české republiky. První část je teoretická a je věnována první, daňové a účetní úpravě přeshraničních fúzí v České republice. V druhé, praktické části je provedena analýza přeshraničních fúzí dovnitř a ven za roky 2014 a 2015. Následně jsou prodlouženy časové řady přeshraničních fúzí v České republice od roku 2008. Na závěr je uveden příklad česko-slovenské fúze.