Analýza přístupu k identifikaci fyzických osob v ČR - Charvátová, Markéta; Lechner, Tomáš; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je analyzovat různé přístupy k identifikaci fyzických osob v České republice. Součástí práce je charakteristika ochrany osobních údajů v České republice, přehled legislativní úpravy identifikace fyzických osob a zejména rozbor Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 910/2014. Na základě charakteristiky právní úpravy identifikace v České republice, analýzy výše zmíněného nařízení a srovnání se systémy identifikace, které jsou zavedeny v jiných státech Evropské unie a několika dalších státech světa, je vytvořen návrh univerzálního identifikátoru pro Českou republiku jako vize budoucnosti s konkrétními doporučenými prvky a jejich odůvodněním. Hlavním přínosem práce je jednak analýza právní úpravy v České republice a její změny v návaznosti na přijetí nové právní úpravy EU, dále pak zahrnutí tohoto nového právního předpisu do návrhu systému identifikace fyzických osob v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses