Fundamentální analýza akcie Fortuna - Mudroch, Matěj; Veselá, Jitka; Hoffman, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na fundamentální analýzu akciového titulu Fortuna. Ve třech kapitolách je Společnost analyzována na globální, odvětvové a firemní úrovni, přičemž se využívá přístupu seshora. V první kapitole se zkoumá vliv vybraných makroekonomických veličin na akciový trh. Druhá kapitola pojednává o odvětvových faktorech, které mohou mít dopady na vývoj akciového kursu. Ve třetí kapitole je Společnost představena, jsou rozebrány firemní faktory a Společnost je porovnána s konkurenty z odvětví. Též jsou zde popsány vybrané modely pro stanovení vnitřní hodnoty akcie a zjišťuje se, zda je akcie podhodnocena či nadhodnocena. V závěru je pak formulováno investiční doporučení k nákupu nebo prodeji akcie.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses