Analýza financování sportu z veřejných rozpočtů v Pardubickém kraji - Zemanová, Martina (2016)
Cílem práce je provést analýzu financování sportu z veřejných rozpočtů v Pardubickém kraji. Rozhodnout zdali je tato podpora dostačující a opodstatněná. Analýza se detailněji zaměřuje na jednotlivé dotační programy a metodu vyhodnocování žádostí. Vývoj finančních prostředků, které plynuly do oblasti sportu v letech 2007-2016, je demonstrován graficky a v průběhu let je klesající. Dílčí analýza také ukazuje úspěšnost žadatelů o dotace ve výběrovém řízení. Počet nepodpořených žádostí převyšuje počet podpořených žádostí. Na základě analýzy se ukazuje, že podpora je sice opodstatněná, ale nedostačující. Podpora je nesystematická a nestabilní a chybí vzájemná koordinace politiky v oblasti sportu a to jak na úrovni státní, krajské tak i municipální.