Analýza financování sportu z veřejných rozpočtů v Pardubickém kraji - Zemanová, Martina; Mitwallyová, Helena; Vláčil, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je provést analýzu financování sportu z veřejných rozpočtů v Pardubickém kraji. Rozhodnout zdali je tato podpora dostačující a opodstatněná. Analýza se detailněji zaměřuje na jednotlivé dotační programy a metodu vyhodnocování žádostí. Vývoj finančních prostředků, které plynuly do oblasti sportu v letech 2007-2016, je demonstrován graficky a v průběhu let je klesající. Dílčí analýza také ukazuje úspěšnost žadatelů o dotace ve výběrovém řízení. Počet nepodpořených žádostí převyšuje počet podpořených žádostí. Na základě analýzy se ukazuje, že podpora je sice opodstatněná, ale nedostačující. Podpora je nesystematická a nestabilní a chybí vzájemná koordinace politiky v oblasti sportu a to jak na úrovni státní, krajské tak i municipální.
Vedoucí práce: Helena Mitwallyová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses