Technická analýza měnového kurzu u rozvinuté versus rozvíjející se ekonomiky a její rozšíření o fundamentální faktory - Novák, Michal; Šíma, Ondřej; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se věnuje možnosti využití základních metod technické analýzy na predikci měnových kurzů ve velmi dlouhém období v závislosti na vyspělosti ekonomiky. Simuluje investici do kanadského dolaru a mexického pesa za užití technické analýzy. V další části pak práce rozvádí některé fundamentální ukazatele. Dochází k závěru, že technickou analýzu v dlouhém období použít lze, přičemž je výhodnější neřídit se pouze jednou metodou. Technická analýza nedokázala předpovědět ani vhodně zareagovat na mexickou měnovou krizi, a je proto žádoucí brát v úvahu další (fundamentální) faktory. Výsledkem simulace jsou relativně nízké, ale stabilní výnosy u rozvinuté ekonomiky a významné ztráty i zisky u ekonomiky rozvíjející se v závislosti na zvolené technice.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses