Komparace efektivnosti chirurgických ambulancí - Černá, Kateřina (2016)
Bakalářská práce se zabývá komparací ekonomické efektivnosti dvou chirurgických ambulancí. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na specifika trhu ve zdravotnictví a způsoby financování zdravotnictví. Praktická část analyzuje pokrytí zdravotnických služeb v okrese Domažlice, ale především komparuje výši vykázaných bodů a výši vykázaných nákladů chirurgických ambulancích Domažlické nemocnice, a.s. a soukromé společnosti Chirurgie s.r.o. .