Převod podnikání fyzických osob do společnosti s ručením omezeným - Michálková, Alena; Skálová, Jana, 1967-; Karásková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předkládaná diplomová práce se zabývá převodem podnikání fyzických osob na společnost s ručením omezeným. Zřetel je kladen zejména na právní přesnost jednotlivých pojmů z této problematiky, účetní a daňové souvislosti a porovnání jednotlivých variant převodu. Cílem této práce je zanalyzovat celý proces převodu podnikání fyzické osoby na společnost s ručením omezeným ve dvou rovinách, jelikož práce podrobně rozebírá jednotlivé aspekty dvou ze tří možností převodu - prodeje obchodního závodu a vkladu obchodního závodu. Aby bylo možné obě varianty pečlivě srovnat, bylo nutné provést studii právních, účetních a daňových okolností obou možností. Na samém počátku práce jsou rovněž vymezeny základní pojmy, které jsou s tématem úzce spojeny a doprovázejí celou práci. Nechybí ani porovnání obou uvažovaných právních forem a zvážení důvodů, které mohou podnikatele vést k převodu podnikání na korporaci. Závěrečná kapitola odráží praktické souvislosti vkladu obchodního závodu, jelikož se zabývá analýzou smluv o vkladu závodu uzavřených ve sledovaném období let 2012-2016.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses