Odpovědnostní účetnictví v konkrétním podniku - Šikýřová, Tereza (2016)
Náplní této bakalářské práce je téma odpovědnostního řízení a využití jeho metod v konkrétní společnosti. Je přiblížena problematika rozdělení podniku na jednotlivá odpovědnostní střediska, doprovázena jejich charakteristikou a uplatňováním principů při odpovědnostním řízení. Práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá odpovědnostním účetnictvím, a to především tvorbou organizační struktury, navazující ekonomické struktury a motivačním působením ukazatelů měřících výkonnost střediska. V druhé části je představen konkrétní analyzovaný podnik a je navrženo nové uspořádání středisek s organizačně-ekonomickými dopady.