Odpovědnostní účetnictví v konkrétním podniku - Šikýřová, Tereza; Šiška, Ladislav, 1976-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Náplní této bakalářské práce je téma odpovědnostního řízení a využití jeho metod v konkrétní společnosti. Je přiblížena problematika rozdělení podniku na jednotlivá odpovědnostní střediska, doprovázena jejich charakteristikou a uplatňováním principů při odpovědnostním řízení. Práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá odpovědnostním účetnictvím, a to především tvorbou organizační struktury, navazující ekonomické struktury a motivačním působením ukazatelů měřících výkonnost střediska. V druhé části je představen konkrétní analyzovaný podnik a je navrženo nové uspořádání středisek s organizačně-ekonomickými dopady.
Vedoucí práce: Ladislav Šiška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses