Kvalita života a riziko rozvoje syndromu vyhoření u učitelů ekonomických předmětů - Záleská, Veronika (2016)
Cílem této bakalářské práce bylo zmapovat syndrom vyhořen. Povolání učitele je psychicky náročné povolání, tudíž je dobré vědět jak případné problémy včas podchytit a jak se proti nim bránit. Následně byla podrobně rozebrána jedna z eventualit prevence, tedy zlepšování kvality života, jež hraje v boji se syndromem vyhoření obrovskou roli. Tato otázka byla rozdělena do několika dimenzí našeho života, jež můžeme my samy ovlivňovat. Na základě poznatků o těchto jevech bylo sestaveno výzkumné šetření zaměřené na dosavadní míru syndromu vyhoření a na možnost boje proti tomuto jevu v souvislosti s naším životem.