Účtovné zobrazenie dotácií na Slovensku na príklade Prešovského samosprávneho kraja - Jurčenko, Tomáš; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Téma verejného sektora a verejných financií je často diskutovaná v médiach. Jedná se o špecifickú oblasť, ktorá isto mnohých zaujíma, avšak dostatočné a kvalitné informace o nej chybajú. Štruktura orgánov štátu je pre väčšinu neprehľadná a štát je vnímaný v negativnom podtóne s ohľadom na nehospodárnu či neefektivnu činnosť. Prierezový pohľad na výstavbu a rozpočty verejnej správy, v členení na štátnu a územnú samosprávu, má preto nasvietiť tienisté stránky tejto témy. Plynule na ňu naväzuje hlavný cieľ tejto práce, teda pohľad na účtovnictvo vo veřejnom sektore Slovenskej republiky so zameraním na dotácie v územnej samospráve. Práve dotácie sú nástrojom, ktorý značne ovplyvňuje pohľad verejnosti na štátne orgány. Nemenej dôležitým faktom je, že dotácie ovplyvňujú hospodárenie účtovných jednotiek. Konkrétne príklady ukážu, ako sa dotácie v účtovnictve subjektov územnej samosprávy, rozpočtových a príspevkových organizací v ich zriaďovateľskej pôsobnosti zobrazujú.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses