Politika zaměstnanosti v České republice. - Řehoř, Marek (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá politikou zaměstnanosti v České republice. V teoretické části je vymezen trh práce a popsána problematika nezaměstnanosti. Dále je zde popsána politika zaměstnanosti v ČR, především její jednotlivé nástroje. V praktické části jsou analyzována data týkající se nezaměstnanosti v ČR a využívání jednotlivých nástrojů politiky zaměstnanosti. Následuje zhodnocení efektivnosti politiky zaměstnanosti v ČR. Politika zaměstnanosti ČR je efektivní, neboť náklady na jednoho nezaměstnaného jsou v porovnání s vynakládanými prostředky na politiku zaměstnanosti vysoké. Politika zaměstnanosti ČR taktéž cílí na rizikové skupiny na trhu práce, jako jsou mladí nebo málo kvalifikovaní jedinci.