Současné trendy na OTC derivátových trzích - Šimko, Marek; Dvořák, Petr, 1960-; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je identifikovat a vyhodnotit aktuální trendy na jednom z největších segmentů finančních trhů ve světle regulatorních změn, které doposud nebyly zcela implementovány ve všech klíčových jurisdikcích. Úvodní část se zaměřuje na současný stav a vysvětlení post-krizových opatření směřujících k zajištění vyšší míry transparentnosti a stability celého systému. Následují kapitoly poskytující analýzu klíčových prvků přispívajících k dílčím trendům, přičemž tyto poznatky vycházejí ze studií publikovaných předními světovými univerzitami a centrálními bankami. Pozornost je rovněž věnována alternativním konceptům fungování těchto trhů a případným dopadům do reálných transakcí. Závěrečná část analyzuje praktické implikace v podobě zvýšených nákladů na realizaci obchodů a nastiňuje možný výhled do budoucnosti OTC derivátových trhů. Celý text je doprovázen četnými komentáři autora a porovnáním mezi obchodně největšími regiony z hlediska velikosti podkladových aktiv.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses