Vliv odložené daně na účetní výkaznictví podnikatelských subjektů v ČR - Dvořáková, Klára (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odložené daně. Teoretická část práce objasňuje podstatu a význam odložené daně v pojetí české legislativy. Rozebírá jednotlivé metody výpočtu odložené daně a postup jejího účtování. Věnuje se jednotlivým titulům vzniku odložené daně. Teoretická část obsahuje ukázkové příklady, pro objasnění dané problematiky. Cílem teoretické části je, aby měl čtenář po přečtení práce jasnou představu o pojmu odložená daň. Praktická část se zabývá analýzou odložené daně v účetních závěrkách konkrétních účetních jednotek. Analyzována je výše odložené daně vykazovaná v rozvaze a výkazu zisku a ztráty a její dopad na disponibilní výsledek hospodaření. Následně jsou analyzovány tituly vedoucí ke vzniku odložené daně s cílem určit nejčetnější a nejvýznamnější titul.