Finančná analýza firmy MEDAS, s.r.o. - Simon, Alexandra (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti Medas, s.r.o. v rokoch 2011 až 2015. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti je vysvetlená teória finančnej analýzy. Podrobnejšie sa zaoberá horizontálnou a vertikálnou analýzou, pomerovými ukazovateľmi, bankrotnými a bonitnými modelmi. Druhá, praktická časť, je venovaná predstaveniu spoločnosti Medas, s.r.o. a aplikovaniu finančnej analýzy na jej firemné výkazy. Z výsledku analýz a ukazovateľov sú vyvodené závery, ktoré sú ilustrované v tabuľkách a grafoch a sú slovne okomentované. V závere je zhrnutie výsledkov a celkové zhodnotenie spoločnosti Medas, s.r.o.