Kreativní účetnictví - Štědrý, Roman (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů související s touto problematikou, včetně definování důvodů užívání kreativního účetnictví a hlavních pachatelů hospodářské kriminality, dále vymezení nejfrekventovanějších metod kreativního účetnictví s příklady jejich užití. V dalších kapitole se zaměřuji na vývoj hospodářské kriminality a vývoj kreativního účetnictví jak ve světě tak u nás v České republice. K závěru mé práce se zaměřuji na největší americké a evropské účetní skandály a jejich důsledky.