Licencování fotbalových klubů se zaměřením na finanční řízení - Šelepa, Václav (2016)
Bakalářská práce se věnuje licencování fotbalových klubů se zaměřením na finanční řízení a oblasti s ním související. Teoretická část práce se zabývá licenčním řízením, jeho principy a specifiky. Zvláštní pozornost je věnována finančním kritériím licencování, která musí fotbalové kluby splnit, aby se mohly účastnit sportovních soutěží. Praktická část práce obrací svou pozornost na porovnání hospodaření fotbalových klubů s pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy a Altmanova modelu. Testovanými kluby jsou FK Mladá Boleslav, AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Výsledky výzkumu jsou okomentovány v jednotlivých kapitolách a vyhodnoceny v závěru práce.