Licencování fotbalových klubů se zaměřením na finanční řízení - Šelepa, Václav; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se věnuje licencování fotbalových klubů se zaměřením na finanční řízení a oblasti s ním související. Teoretická část práce se zabývá licenčním řízením, jeho principy a specifiky. Zvláštní pozornost je věnována finančním kritériím licencování, která musí fotbalové kluby splnit, aby se mohly účastnit sportovních soutěží. Praktická část práce obrací svou pozornost na porovnání hospodaření fotbalových klubů s pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy a Altmanova modelu. Testovanými kluby jsou FK Mladá Boleslav, AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Výsledky výzkumu jsou okomentovány v jednotlivých kapitolách a vyhodnoceny v závěru práce.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses