Determinanty ceny vybraného typu zbraně na světovém trhu - Kutlvašrová, Zuzana (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory, které ovlivňují cenu určité kategorie zbraní na světovém trhu. Tato práce se zabývá kategorií lehké a ruční zbraně. Dále je zaměřena na import a export České republiky zbraní z této kategorie. V práci je využit klasický regresní model a semilogaritmický regresní model. Výsledky regresní analýzy byly využity k srovnání exportů a importů v letech a následně byl srovnán export a import mezi sebou.