Vliv účetní profese na rozvoj účetnictví v ČR - Polachová, Kateřina; Skálová, Jana, 1967-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce pojednává o účetní profesi, jejím sdružování v jednotlivých profesních organizacích a o její vzájemné spolupráci. Vzájemná spolupráce profesních organizací, spolu se zástupcem akademické půdy, vyústila ve vznik nezávislé odborné organizace Národní účetní rady (NÚR). Dále se práce zabývá vlivem interpretací NÚR na české účetní předpisy, konkrétně se zaměřuje na interpretace, které byly zapracovány do novely prováděcí Vyhlášky pro podnikatele a do novely zákona o účetnictví. Zkoumá interpretace, které vznikly jako reakce na novelu zákona o účetnictví. V neposlední řadě je součástí práce dotazníkové šetření, prostřednictvím kterého je zkoumáno povědomí o NÚR, interpretacích mezi hlavními účetními a řídícími pracovníky účetních jednotek, a míru jejich použití v praxi.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses