Implementace služebního zákona v praxi - Myslivečková, Beate; Matula, Miloš; Louda, Tomáš, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá uvedením do praxe zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, který zavádí novou právní úpravu pracovněprávních vztahů zaměstnanců státní správy. Služební zákon je v posledních letech často diskutovaným tématem, zejména ve spojitosti s hrozbou Evropské komise, která přijetím tohoto zákona podmínila čerpání evropských dotací ze strukturálních fondů pro období 2014 - 2020. V práci je rozebrána problematika státní služby, jsou zde nastíněny principy státní služby ve vybraných zemích EU a historický vývoj státní služby na území České republiky. Cílem práce bylo poukázat na možná problémová ustanovení, která se v zákoně objevují, a na problémy, které se objevily v průběhu implementace tohoto zákona, a to i na příkladu Úřadu práce ČR.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses