Účetní a daňová specifika v odvětví hotelnictví - Nováková, Kateřina (2016)
Diplomová práce na téma Účetní a daňová specifika v odvětví hotelnictví vysvětluje účetní a daňové postupy, které mohou nastat v tomto specifickém odvětví. Na začátku je uvedena historie tohoto oboru, počet ubytovacích zařízení v ČR atd. Dále tato práce popisuje, jaké právní předpisy hotelnictví a související služby upravují. Následuje část zabývající se účetní problematikou, kde jsou vysvětleny některé postupy a na to navazuje část, která popisuje dopady daně z přidané hodnoty a daně z příjmů v hotelnictví. Poslední část je věnována praktickým ukázkám několika účetních případů konkrétní účetní jednotky.