Účetní a daňová specifika v odvětví hotelnictví - Nováková, Kateřina; Müllerová, Libuše, 1945-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce na téma Účetní a daňová specifika v odvětví hotelnictví vysvětluje účetní a daňové postupy, které mohou nastat v tomto specifickém odvětví. Na začátku je uvedena historie tohoto oboru, počet ubytovacích zařízení v ČR atd. Dále tato práce popisuje, jaké právní předpisy hotelnictví a související služby upravují. Následuje část zabývající se účetní problematikou, kde jsou vysvětleny některé postupy a na to navazuje část, která popisuje dopady daně z přidané hodnoty a daně z příjmů v hotelnictví. Poslední část je věnována praktickým ukázkám několika účetních případů konkrétní účetní jednotky.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses