Komparace vykazování leasingu dle ČÚS a IFRS - Duong, Thanh Dat; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vácha, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je porovnání účetního vykazování leasingu dle české legislativy a IFRS. Pojednává o rozdílných pravidlech a principech uvedených předpisů, které mají zároveň odlišný dopad na účetní výkazy pronajímatele i nájemce. Diplomová práce se dělí na dvě části, na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vymezeny základní definice v oblasti leasingu, jeho obecné výhody a rizika včetně jeho porovnání s ostatními formami financování aktiv podniku. Dále je zde popsán a vysvětlen obecný postup vykazování leasingu dle obou předmětných předpisů z pohledu pronajímatele i nájemce. Praktická část obsahuje aplikaci poznatků získaných z teoretické části na reálnou leasingovou smlouvu včetně závěru týkajícího se dopadu na účetní výkazy.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses