Mikro účetní jednotky v České republice a na Slovensku - Dvorská, Helena (2016)
Práce se zabývá mikro účetními jednotkami v České republice a na Slovensku. Cílem této práce je srovnání účetnictví a výkaznictví mikro účetních jednotek v České republice a na Slovensku. Vzhledem k tomu, že mikro účetní jednotky vznikly v obou zemích po novelizaci zákona o účetnictví, úvodní část práce se věnuje stručnému seznámení s nimi. Dále je práce zaměřena na samotné mikro účetní jednotky v České republice a na Slovensku, jejich účetnictví a výkaznictví. Nakonec je provedena analýza účetních závěrek vybraných mikro účetních jednotek.