Aplikace vybraných účetních zásad v konkrétních podmínkách Centra Paraple, o.p.s. - Pištorová, Bára; Poutník, Lukáš; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se věnuje účetním zásadám v konkrétních podmínkách vybrané neziskové organizace. Jejím hlavním cílem je popsat a analyzovat účetní postupy dané účetní jednotky a zhodnotit je z hlediska účetních zásad. První část práce tvoří teoretickou základnu pro danou problematiku. V první kapitole jsou popsány obecně prospěšné společnosti s vazbou na několik právních předpisů. Druhá kapitola vymezuje předpoklady podvojného účetnictví a jednotlivé účetní zásady. V třetí kapitole je představena nezisková organizace Centrum Paraple, o. p. s., především její činnost, poslání a hospodaření. Poslední kapitola obsahuje praktickou část bakalářské práce, která je založena na analýze některých účetních zásad v konkrétních podmínkách vybrané obecně prospěšné společnosti.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses