Letištní služby z pohledu DPH - Pacovská, Zlata; Finardi, Savina; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce poskytuje ucelený obraz o poskytovaných letištních a handlingových službách z pohledu DPH. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je rozebrán zejména historický kontext letecké dopravy a ZDPH a dále organizace, které s leteckou dopravou nezbytně souvisí. Druhá kapitola charakterizuje jednotlivé služby, které mohou být leteckým společnostem poskytovány, a dále vymezuje pravidla, při jejichž splnění mohou být služby od DPH (případně od spotřební daně) osvobozeny. Třetí část práce se věnuje handlingovým službám v kontextu s daňovými pravidly a v poslední (čtvrté) kapitole jsou rozebrány konkrétní příklady poskytovaných služeb. Ty jsou rozčleněny z hlediska toho, komu jsou poskytovány, místa plnění, a zda mohou být za určitých podmínek osvobozeny od DPH.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses