Srovnání vybraných středoevropských letišť - Kubecová, Lenka (2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na srovnání tří středoevropských letišť v Praze, Vídni a Mnichově. V úvodní části jsou nejprve obecné informace týkající se infrastruktury letecké dopravy. Zahrnut je jak vývoj či samotné vymezení letecké dopravy, tak také organizace působící v letecké dopravě. Na to navazuje řízení letového provozu a obecně otázka bezpečnosti v letectví. Následuje podkapitola o letišti samotném. Tato část práce je zakončena leteckými společnostmi. Druhá část práce je již věnována jednotlivým letištím a jejich charakteristice. Je zde stručně historie vybraných letišť, jejich snaha o ochranu životního prostředí. Dále je porovnávána velikost letišť z pohledu počtu cestujících, počtu destinací a aerolinek. Třetí část práce je již zaměřena na analýzu služeb z pohledu dopravy na vybraná letiště, možností parkování a dalších služeb a jejich vzájemného porovnání.