Srovnání vybraných středoevropských letišť - Kubecová, Lenka; Zelený, Lubomír; Huňak, James; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na srovnání tří středoevropských letišť v Praze, Vídni a Mnichově. V úvodní části jsou nejprve obecné informace týkající se infrastruktury letecké dopravy. Zahrnut je jak vývoj či samotné vymezení letecké dopravy, tak také organizace působící v letecké dopravě. Na to navazuje řízení letového provozu a obecně otázka bezpečnosti v letectví. Následuje podkapitola o letišti samotném. Tato část práce je zakončena leteckými společnostmi. Druhá část práce je již věnována jednotlivým letištím a jejich charakteristice. Je zde stručně historie vybraných letišť, jejich snaha o ochranu životního prostředí. Dále je porovnávána velikost letišť z pohledu počtu cestujících, počtu destinací a aerolinek. Třetí část práce je již zaměřena na analýzu služeb z pohledu dopravy na vybraná letiště, možností parkování a dalších služeb a jejich vzájemného porovnání.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses