Dlouhodobá hmotná aktiva v českých účetních předpisech a mezinárodních standardech - Vojířová, Tereza (2016)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat porovnáním vykazování dlouhodobého hmotného majetku podle českých účetních pravidel a podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V první části je charakterizován dlouhodobý hmotný majetek podle české účetní právní úpravy. Následně jsou vymezeny hlavní rozdíly ve vykazování dlouhodobých hmotných aktiv v porovnání s IFRS. V další části se zaměřuji na konkrétní případ vykazování dlouhodobého hmotného majetku v reálné společnosti, účtující podle české účetní legislativy.