Analýza konkurence společnosti CZ TOP TRADE s.r.o. - Hrabovský, Lukáš (2016)
Bakalářská práce na téma Analýza konkurenceschopnosti společnosti CZ TOP TRADE s.r.o. se zabývá především schopností konkurovat podnikům, kteří se nacházejí na českém trhu ve strojírenském odvětví. Pro zjištění konkurenceschopnosti a stanovení konkurenční výhody jsem využil analýz jak vnitřního, tak i vnějšího prostředí podniku. Zahrnul jsem zde Analýzu vnitřního prostředí podniku, Porterův model 5 sil, PEST analýzu a vše jsem shrnul ve SWOT analýze. Aplikoval jsem výše uvedené analýzy a na základě výsledků jsem došel k závěru, že je společnost schopná konkurovat svým konkurentům a navrhl jsem změny, které by měly přispět ke zvýšení tržního podílu.