Manažerský řídicí systém a styl řízení - Štěrbáková, Dominika; Matyáš, Ondřej, 1979-; Roun, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem diplomové práce je vztah manažerských řídicích systémů a stylu řízení. Konkrétním zkoumaným stylem řízení je liberating leadership, který je uplatňovaný v tzv. svobodných firmách. Hlavním cílem této práce je ověřit, zda je vzhledem k principům a zásadám, o které se tento styl řízení opírá, možné v prostředí svobodných firem aplikovat MCS. Navazující otázkou je, zda a případně jak, by měl MCS reflektovat styl řízení charakteristický pro svobodné firmy. Odpověď na tuto otázku se opírá mj. o výsledky dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi vedoucími pracovníky firem, jež se hlásí k principům svobody v práci.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses