Dopad daňové reformy v roce 2008 na domácnosti a firmy - Petružálková, Mona; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na daňovou reformu roku 2008. Daňová reforma v roce 2008 s sebou přinesla mnoho změn, které jsou patrné až do současnosti. Našim cílem je zobrazit dopad této reformy na domácnosti a firmy. Teoretická část je zaměřena na obecné otázky v souvislosti s reformou. Pojednáváme zde o důvodech, cílech a předpokládaných dopadech. Dále o podstatných změnách v našem daňovém systému, které mohly mít vliv na náš rozbor. Praktické části práce, ohledně hodnocení dopadů změn v daňovém systému, se nacházejí v každé kapitole u konkrétní daně. Tato práce analyzuje dopady daňové reformy na domácnosti a firmy prostřednictvím údajů z daňových přiznání a dalších dat, zveřejňovaných orgány správy daně v letech 2007 a 2008, případně 2009 a jejich srovnáním.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses