Řízení likvidity a solventnosti (na příkladu konkrétního podniku) - Brabcová, Lucie (2016)
Diplomová práce pojednává o jednotlivých aspektech řízení likvidity a solventnosti podniku v kontextu řízení finančních rizik a dílčích složek pracovního kapitálu. Důraz je kladen na řízení kurzového rizika a nástroje cash managementu na úrovni holdingu, jimiž jsou netting a cash pooling. Tyto nástroje jsou podpořeny systémem prognózování peněžních toků a jejich následného hodnocení. Postupy řízení likvidity a solventnosti jsou demonstrovány na příkladu podniku působícího jako Shared Service Center.