Řízení likvidity a solventnosti (na příkladu konkrétního podniku) - Brabcová, Lucie; Král, Bohumil, 1952-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce pojednává o jednotlivých aspektech řízení likvidity a solventnosti podniku v kontextu řízení finančních rizik a dílčích složek pracovního kapitálu. Důraz je kladen na řízení kurzového rizika a nástroje cash managementu na úrovni holdingu, jimiž jsou netting a cash pooling. Tyto nástroje jsou podpořeny systémem prognózování peněžních toků a jejich následného hodnocení. Postupy řízení likvidity a solventnosti jsou demonstrovány na příkladu podniku působícího jako Shared Service Center.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses