Animační předpoklady pražských staveb z období 60. let 20. století - Vacková, Karolína (2016)
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na architekturu 60. let v ČSSR. Jejím cílem je vytvořit seznam veškerých staveb z tohoto období postavených na území Prahy a zmapovat jejich předpoklady k úspěšnému vřazení do života současné společnosti. Součástí je i kapitola popisující fenomén panelových sídlišť. Teoretická část definuje základní pojmy animace, veřejného prostoru a nastíní problematiku vřazení kultury do ekonomického rámce.