Analýza nabídky povinného ručení na Českém trhu - Vážný, David (2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza a porovnání jednotlivých produktů povinného ručení na českém trhu. Nejprve je charakterizováno povinné ručení, představena Česká kancelář pojistitelů a vymezen její účel. Ve druhé kapitole jsou uvedeny parametry ovlivňující výši pojistného. Třetí kapitola je stěžejní, věnuje se porovnání nabídek jednotlivých pojišťoven a možnému trendu v online sjednávání povinného ručení. V závěrečné kapitole jsou na modelových příkladech srovnány změny výše pojistného v závislosti na změně jednotlivých vstupních parametrů.