Aukce volných kmitočtů a jejich dopad na telekomunikační trh - Tománek, Petr (2016)
Tato práce se zabývá oligopolním telekomunikačním trhem. Detailně je rozebrána jedna z nejdůležitějších podmínek vstupu na trh, licence na využití radiového spektra. Český telekomunikační úřad se rozhodl tyto frekvence vydávat formou aukce. Práce na celý proces nahlíží z pohledu teorie her. Detailně popisuje jednotlivé účastníky jako hráče hry a regulační orgán jako subjekt určující její pravidla. Je nastíněn význam a parametry všech nabízených kmitočtů. Práce se zabývá první i druhou aukci. Jsou zkoumány výsledky obou aukcí a srovnání s teoretickými předpoklady vycházejícími z teorie her. V neposlední řadě je poskytnuto srovnání výsledků s aukcemi z okolních zemí EU včetně porovnání pravidel určených státem.