Aukce volných kmitočtů a jejich dopad na telekomunikační trh - Tománek, Petr; Hořejší, Bronislava, 1955-; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato práce se zabývá oligopolním telekomunikačním trhem. Detailně je rozebrána jedna z nejdůležitějších podmínek vstupu na trh, licence na využití radiového spektra. Český telekomunikační úřad se rozhodl tyto frekvence vydávat formou aukce. Práce na celý proces nahlíží z pohledu teorie her. Detailně popisuje jednotlivé účastníky jako hráče hry a regulační orgán jako subjekt určující její pravidla. Je nastíněn význam a parametry všech nabízených kmitočtů. Práce se zabývá první i druhou aukci. Jsou zkoumány výsledky obou aukcí a srovnání s teoretickými předpoklady vycházejícími z teorie her. V neposlední řadě je poskytnuto srovnání výsledků s aukcemi z okolních zemí EU včetně porovnání pravidel určených státem.
Vedoucí práce: Bronislava Hořejší
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses