Společenská odpovědnost firem a CSR reportování - Bahachenka, Alina (2016)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat CSR reportování v vybraných českých firmách a představit koncepci sociálního účetnictví v kontextu společensky odpovědného jednání firem. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. V teoretické části jsou popsány teorie a přístupy k aplikaci sociálního účetnictví do podnikové praxe a shrnuty teoretické poznatky z oblasti společenské odpovědnosti firem. Druhá (praktická) část je věnována analýze CSR reportů 20 významných českých firem. Výsledky této práce umožňují posoudit současný stav CSR reportování v České republice.