Analýza účetních a daňových dopadů pohledávek - Pastvová, Barbora; Gluzová, Tereza; Janhuba, Miloslav, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pohledávky a jejich vnímání z hlediska právního, účetního a daňového a taktéž se věnuje jejich klasifikaci do různých skupin. Zejména se však věnuje problému nedobytnosti pohledávek a možnostem, jak tuto skutečnost zohlednit v účetnictví prostřednictvím snížení jejich hodnoty opravnými položkami a odpisem, a to v souladu s účetními a daňovými právními normami. Popisuje také různé způsoby zajištění pohledávek prostřednictvím finančního trhu. V poslední kapitole analyzuje evidenci a složení pohledávek konkrétní společnosti, její úspěšnost a způsoby domáhání se svých práv na úhradu dlužné částky.
Vedoucí práce: Tereza Gluzová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses