Kreativní účetnictví - Srpoňová, Markéta (2016)
Tato bakalářská práce pojednává především o kreativním účetnictví. Zpočátku je obecně charakterizováno účetnictví, poté se práce zaměřuje na konkrétní vymezení samotného pojmu kreativní účetnictví. Jsou zde rozpracovány motivy vedoucí k použití kreativního účetnictví, dále pak nejčastěji používané metody a techniky používané k dosažení požadovaného výsledku. Práce pokračuje vymezením trestného činu spojeného s hospodářskou kriminalitou. Závěrem práce jsou uvedeny konkrétní příklady z České republiky založené na judikatuře Nejvyššího soudu, které dokazují, že i u nás jsou používány praktiky kreativního účetnictví.